آموزش آسیاب کردن قهوه برای روش‌های مختلف دم آوری

آسیاب‌کردن قهوه یکی از مراحل مهم در فرآیند دم‌آوری است که بر طعم، قدرت و کیفیت کلی فنجان شما تأثیر می‌گذارد. اندازهٔ آسیاب، تعیین‌کنندهٔ میزان عصاره‌گیری بوده و در تعادل طعم‌ها عامل مؤثری به‌حساب می‌آید. آگاهی از اندازهٔ آسیاب صحیح برای روش‌های مختلف دم‌آوری در جهت دستیابی به یک فنجان قهوهٔ بی‌نقص ضروری است. در این مقاله به آموزش آسیاب‌کردن قهوه برای روش‌های مختلف دم‌آوری می‌پردازیم.

 اهمیت اندازه آسیاب قهوه

اما چرا آسیاب قهوه تا به این اندازه حائز اهمیت است؟ اندازهٔ آسیاب بر سطح قهوهٔ آسیاب‌شده‌ای که در معرض آب قرار می‌گیرد تأثیر گذاشته و همین نکته به نوبهٔ خود بر فرآیند عصاره‌گیری تأثیر می‌گذارد. استخراج، فرآیند حل‌کردن طعم‌های مطلوب از سابهٔ قهوه  در آب است. چنانچه اندازهٔ آسیاب خیلی ریز یا خیلی درشت باشد، عصاره‌گیری نامتعادل شده و به عصاره‌گیری بیش‌ازحد (over extraction) و ایجاد طعم‌های تلخ و ناخوشایند و یا عصاره‌گیری ناقص (under extraction) و طعم ترشی در قهوه منجر می‌شود. روش‌های مختلف دم‌آوری به اندازه‌های خاصی از آسیاب برای بهینه‌سازی مدت زمان عصاره‌گیری و دستیابی به بهترین طعم ممکن نیاز دارند.

سایز آسیاب دریپ کافی

دستگاه‌های اتوماتیک دریپ کافی به‌عنوان یکی از رایج‌ترین روش‌های دم‌آوری محسوب می‌شوند. این دستگاه‌ها با چکاندن آب داغ روی بستری از قهوهٔ آسیاب‌شده از قهوه عصاره‌گیری می‌کنند. برای این دستگاه‌ها معمولاً از سایز متوسط آسیاب استفاده می‌شود.

 سایز آسیاب دستگاه اسپرسوساز

دستگاه‌های اسپرسوساز قهوه را با استفاده از روش تحت فشار عصاره‌گیری می‌کنند. به این ترتیب که آب داغ با استفاده از فشار بخار آب وارد قهوهٔ ریز آسیاب‌شده می‌شود و یک شات غلیظ و قوی از اسپرسو تولید می‌کند. اندازهٔ آسیاب اسپرسو باید مانند نمک خوراکی ریز باشد.

 سایز آسیاب فرنچ پرس

فرنچ پرس قهوه را با استفاده از روش غوطه‌وری عصاره‌گیری می‌نماید. این روش شامل غوطه‌ورکردن قهوهٔ آسیاب‌شده در آب داغ و سپس فشاردادن پیستون دم‌افزار به سمت پایین می‌شود. برای فرنچ پرس، آسیاب درشت لازم است. این اندازهٔ آسیاب شبیه نمک درشت دریا است و از عبور قهوه از فیلتر جلوگیری می‌کند.

سایز آسیاب ائروپرس

ائروپرس یک دم‌افزار همه کاره است که بسته به اندازهٔ آسیاب و مدت زمان عصاره‌گیری، می‌تواند قهوه‌ای مشابه قهوهٔ اسپرسو یا دریپ کافی تولید کند. برای قهوهٔ استاندارد ائروپرس، آسیاب متوسط ​​​​ریز مانند نمک خوراکی توصیه می‌شود.

سایز آسیاب پوراور

روش پوراور (Pour over) شامل ریختن آب داغ روی قهوهٔ آسیاب‌شده‌ای است که غالباً درون فیلتر یک دم‌افزار مانند کمکس، هاریو وی۶۰،… قرار دارد. در این روش اندازهٔ آسیاب قهوه به دم‌افزار بستگی دارد. برای کمکس، آسیاب درشت متوسط ایده‌آل است. فیلتر ضخیم کمکس جریان آب را کند می‌کند و به همین دلیل برای عصاره‌گیری مناسب به آسیاب درشت‌تری نیاز دارد. برای هاریو وی۶۰، آسیاب ریز متوسط، شبیه به شکر توصیه می‌شود. بر خلاف کمکس، فیلتر نازک‌تر وی۶۰ به جریان آب سرعت بخشیده و به همین واسطه به منظور دستیابی به عصاره‌گیری متعادل به آسیاب ریزتری نیازمند است.

سایز آسیاب قهوهٔ سرددم

سرددم روشی است شامل غوطه‌ورکردن سابهٔ قهوه در آب سرد برای مدت طولانی، معمولاً ۱۲ تا ۲۴ ساعت. برای قهوهٔ سرددم آسیاب بسیار درشت مانند نمک دریایی درشت لازم است.

 

سایز آسیاب قهوه ترک

قهوهٔ ترک یک روش سنتی دم‌آوری قهوه است که شامل جوشاندن قهوهٔ بسیار ریز آسیاب‌شده با آب و شکر (اختیاری) در یک دم‌افزار مخصوص به نام جذوه یا ایبریک می‌شود. در میان تمامی روش‌ها و دم‌افزارها، قهوهٔ ترک ریزترین اندازهٔ آسیاب را داراست.

در جدولی که در ادامه آمده، اندازهٔ آسیاب برای رایج‌ترین دم‌افزارهای قهوه آورده شده است:

 

روش دم‌آوری یا دم‌افزار سایز آسیاب
دریپ کافی (Drip Coffee) متوسط
دستگاه اسپرسوساز  (Espresso Machine) ریز
فرنچ پرس (French Press) درشت
ائروپرس (AeroPress) متوسط-ریز
کمکس (Chemex) متوسط-درشت
هاریو وی۶۰ (Hario V60) متوسط-ریز
پرکولاتور  (Percolator) درشت
سرددم (Cold Brew) خیلی درشت
قهوهٔ ترک (Turkish Coffee) خیلی ریز (تقریبا پودر)

 

استفاده از اندازهٔ صحیح آسیاب قهوه برای دستیابی به بهترین طعم از روش٬های مختلف دم‌آوری قهوه بسیار حائز اهمیت است. هرکدام از متدهای دم‌آوری به اندازهٔ آسیاب مخصوص به خود نیاز دارند که بر میزان عصاره‌گیری و مشخصات طعم تأثیرگذار است.

برای دستیابی به ثبات و یکنواختی در ذرات آسیاب‌شدهٔ قهوه، بر روی آسیاب‌های پره‌ای سرمایه‌گذاری کنید. این نوع از آسیاب‌ها دانه‌های قهوه را بین دو سطح ساینده خرد کرده و ذراتی با اندازهٔ یکنواخت تولید می‌کنند که موجب بهبود فرآیند عصاره‌گیری می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up